Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi)

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 3 Noi 2016 | 5207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 cartofi faniosi
  • 2 cartofi dulci
  • ulei de masline
  • 2 chili tocat
  • 1 cm de ghimbir proaspat, ras
  • 1 1/2 lingurite semite de mustar negru
  • 1 lingurita turmeric
  • sare/piper
  • 1 lime
  • 4 fire ceapa verde
  • cateva frunze de coriandru
  • iaurt amestecat cu menta tocata, pentru servit
  • chutney, pentru servit
  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina din naut
  • 1 cana faina de grau
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 1/2 lingurite seminte de mustar negru
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi):

Cartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet.

Se indeparteaa coaja, iar pulpa se paseaza usor intr-un bol.

Se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu. Se adauga chiliul tocat, ghimbirul ras, semintele de mustar, turmericul, sare si piper si se gatesc pana cand incep sa elibereze aromele.

Se adauga uleiul aromatizat peste cartofi si se amesteca bine. Se adauga sare si piper, daca mai este nevoie, sucul de lime, ceapa si coriandrul tocate.

Pentru aluat, se amesteca ambele tipuri de faina cu bicarbonatul de sodiu, semintele de mustar, sare si piper, apoi se adauga treptat ~400 ml de apa, pana se obtine un aluat pentru clatite. 

Se unge o tigaie cu ulei de masline, se adauga cam 3/4 polonic aluat pentru clatite, se inclina tigaia in toata partile, pana cand intreaga suprafata este acoperita de compozitie si se gateste pana cand incep sa apara mici cratere la suprafata. Se adauga 2 lingurite din mixul de cartofi obtinut anterior, se intinde usor pe toata suprafata, apoi se ruleaza clatita si se transfera pe o farfurie. 

Se procedeaza la fel cu restul ingredientelor. 

Se servesc calde cu iaurt amestecat cu menta, felii de lime si chutney.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta - a la Jamie Oliver